V različnih manufakturno proizvodnih procesih se za zagotavljanje boljše kakovosti stroja, zmanjšanje obrabe orodja in izboljšavo produktivnosti procesa uporabljajo tekočine za obdelavo kovin (metalworking fluids - MWFs). Pri tekočinah za obdelavo kovin je zelo specifična uporaba in sestava glede na področje uporabe in različne materiale. Že majhne spremembe pri sestavi teh tekočin ali mazivih lahko močno vpliva na njene lastnosti in tako na učinkovitost proizvodnje.

Pomembno je vedeti, da ne glede na različne sestave tekočin za obdelavo kovin se skozi življensko dobo tekočine sama kemija tekočine spreminja. Če niste previdni se v določenih tekočinah lahko naberejo bakterije, kar praktično slabo vpliva na zdravje in lastnosti maziva. Zato je pomembno, da se dela po določenih korakih za vzdrževanje tekočin, ki zagotavljajo vaša hladilno mazalna sredstva odlična.

Pri Strojetehni Smo Eksperti Za Vse o Strojih 

 

 

  • Pomagamo pri posvetovanju o nabavi in vzpostavitvi proizvodnje
  • Prodamo vam naše CNC naprave s garancijo
  • Sestavimo in nastavimo začetek proizvodnje
  • Servisiramo vaše stroje
  • Prodamo vam CNC in industrijsko orodje - rezkarje, ploščice itd.
  • Prodamo vam kvalitetna HMS maziva Oemeta, ki so ugodna in kvalitetna
  • Nudimo vzdrževalne pogodbe in vzdrževanje strojev
  • Enostavno Eksperti za Stroje

 

 

Tekočine za obdelavo kovin se uporabljajajo v proizvodnjih procesih predvsem za oblikovanje, razanje in mletje. Pri obdelavi kovin v CNC strojih vplivajo na ustvarjanje toplote z zmanjševanjem trenja med orodjem in kovino. Hkrati se lahko dodatno ustvari hlajenje s razprševanjem in vodenjem proizvedene toplote.

S lubriciranjem (mazanjem) in  hladilno sposobnostjo maziva - HMS se preprečujejo toplotne poškodbe obdelovanca in zmanjšanje obrabe orodja.

Podjetja ki proizvajajo tekočine za obdelavo kovin veliko časa posvečajo razvoju. Napredek MWF-jev je ključnega pomena za zmanjšanje porabe samih maziv in hkrati orodja. Zato je pomembna pametna izbira dobre znamke olj. Oemeta je izmed vodilnih na svetu.